Тимошенко заявила про перемогу Ляшка на 208 окрузі, але звернула увагу на фальсифікації

«Батьківщина» звернулися до членів виборчих комісій з закликом забезпечити справедливий результат перегонів

Партія «Батьківщина» занепокоєна ситуацією, яка склалася навколо довиборів до Верховної Ради у 208-му окрузі на Чернігівщині. Усі соціологічні опитування, які проводилися там під час кампанії, фіксували беззаперечне лідерство кандидата від Радикальної партії Олега Ляшка.
Про це йдеться у заяві партії.

«Напевно, саме наближення неминучої поразки висуванця від «слуг народу» змусило владу втратити голову та, згадавши ганебний досвід попередників, вдатися до брудних технологій і відвертих фальсифікацій.

Адмінресурс, підкуп, залякування, «сітки», наклеп, незаконна агітація в день голосування. Влада не зупинялася ні перед чим. А зрозумівши, що її кандидат, одначе, програв, вже після закриття дільниць взялася спотворювати результати волевиявлення людей.

Це неподобство має бути зупинено!», – заявили у ВО «Батьківщина». 

У партії звернулися до членів виборчих комісій з закликом забезпечити справедливий результат перегонів, а правоохоронців – розслідувати факти підкупу та фальсифікації голосування.

«Батьківщина» вимагає від представників виборчих комісій усіх рівнів забезпечити чесний підрахунок голосів, а правоохоронні органи – дати оцінку кожній заяві про порушення закону під час кампанії та встановлення її результатів, притягнути до відповідальності виконавців та замовників фальсифікацій на 208-му окрузі!

Влада, яка ганебно програла місцеві вибори та зганьбила інститут президентства своїм фейковим «опитуванням», має визнати поразку і припинити знущатися з людей і закону.

Українці мають право на чесні вибори! І не раз доводили готовність захищати його!», – йдеться у зверненні.