В уряді Угорщини заявили про підтримку територіальної цілісності України

Любов Непоп і Шандор Пинтори
Фото: facebook.com

Суперечки щодо угорської громади на Закрпатті не змінили позицію офіційного Будапешту

Віце-прем’єр-міністр і міністр внутрішніх справ Угорщини Шандор Пінтер заявив про підтримку територіальної цілісності України.

Про це повідомила посол України в Угорщині Любов Непоп на власній сторінці в соцмережі Facebook. 

«Докладно поінформувала про ситуацію на Сході України в контексті триваючої російської агресії і ситуації в тимчасово окупованому Росією Криму. З угорської сторони було завірено в незмінності позиції щодо підтримки територіальної цілісності і відновлення миру в Україні», - розповіла Непоп.

Угорщина запевнила у незмінній підтримці територіальної цілісності України

Крім того, сторони обговорили питання взаємодії у правоохоронній сфері, охорони кордону та поліпшення умов його перетину, в тому числі шляхом запровадження спільного прикордонного і митного контролю, запобігання і протидії природним катастрофам, зазначила посол.

Нагадаємо, нещодавно глави МЗС України та Угорщини проведи зустріч. В рамках неї Угорщина запропонувала  Україні укласти угоду про захист національних меншин.

У Міністерстві закордонних справ України буде створена посада, в компетенцію якої буде входити транскордонне співробітництво на тлі конфлікту з Угорщиною. А в Угорщині буде змінено посаду урядового «уповноваженого з Закарпаття».