У Міністерстві закордонних справ створять посаду для транскордонного співробітництва через конфлікт з Угорщиною – Клімкін

У Міністерстві закордонних справ створять посаду для транскордонного співробітництва через конфлікт з Угорщиною – Клімкін

Водночас в Угорщині змінять посаду урядового «уповноваженого з Закарпаття»

У Міністерстві закордонних справ України буде створена посада, в компетенцію якої буде входити транскордонне співробітництво на тлі конфлікту з Угорщиною. А в Угорщині буде змінено посаду урядового «уповноваженого з Закарпаття». Про це сьогодні розповів міністр закордонних справ України Павло Клімкін після зустрічі зі своїм колегою з Угорщини Петером Сійярто у Варшаві.

«Рішення буде наступного тижня. Воно буде опубліковано у відповідних угорських джерелах. Ми домовилися, що після зміни назви і цього оприлюднення ми в нашому міністерстві теж зробимо не зовсім відповідну, але посаду, що буде опікуватися транскордонним співробітництвом дуже серйозно. Я почав говорити з іншими міністерствами. Тому буде зустріч між ними. І ми обговоримо як питання взаємодії, де ми можемо працювати разом, а такі моменти є», — сказав міністр.

Також Клімкін зазначив, що з паном Сійярто вони «детально розмовляли і про те, яким чином Угорщина має зробити більше і для української громади в Угорщині».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: