Яценюк пообіцяв ніколи не казати «гострих речей» на адресу Тимошенко

Арсеній Яценюк відмовився давати політичну оцінку Юлії Тимошенко

Арсеній Яценюк визнав історичну роль Петра Порошенка

Колишній прем'єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк відмовився давати політичну оцінку лідеру партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко, сказавши, що «ніколи не скаже гострих речей» на адресу людей, з якими він працював або мав «спільне політичне життя».

Незважаючи на це, політик заявив, що має «суттєві відмінності» в соціальних, економічних і політичних поглядах з «Батьківщиною». В інтерв'ю Радіо НВ Яценюк підкреслив, що програма партії Тимошенко «більш соціально-популістична», а його – «суто ринкова».

«Ми точно маємо суттєві відмінності в соціальних, економічних і політичних поглядах із «Батьківщиною» сьогодні. Це природно, тому що їх програма більш соціально-популістична, моя програма - суто ринкова. Щодо того, кого підтримувати - люди визначаться, кого підтримувати, а наша партія може підтримувати тільки членів нашої партії», - зазначив він.

Крім цього, екс-прем'єр сказав, що президент Петро Порошенко здійснив «історичну річ, яка нікому не вдавалася» - ініціацію надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві.

«Я не знаю, що історія напише про Петра Олексійовича, але я знаю точно, що, якщо цей процес буде завершений (а він вже на завершальній стадії), він увійде в історію як особистість, яка це зробила», - зазначив Яценюк.

Лідер «Народного фронту» не став коментувати інші аспекти роботи Порошенка, сказавши, що його президентську діяльність оцінить український народ.