180-кілограмовий дерун-рекордсмен став окрасою фестивалю на Житомирщині
Для приготування деруна-рекордсмена було використано 250 яєць, 29 кілограмів картоплі, 3 літри сметани та 9 кілограм борошна
У місті Коростені (Житомирська область) сьогодні, 8 вересня, встановили національний рекорд України з приготування деруна вагою 180 кг.
Рекорд встановлено під час ювілейного 10-го міжнародного фестивалю дерунів. Це незвичайне досягнення зафіксували представники «Книги рекордів України», які видали організаторам рекорду диплом.
Варто зазначити, що для приготування деруна було використано 250 яєць, 29 кілограмів картоплі, 3 літри сметани та 9 кілограм борошна.
Після презентації дерун-рекордсмен був порізаний на дрібні шматки та розданий гостям та учасникам фестивалю.
Варто зазначити, що в Коростені щорічно, починаючи з 2008 року, в другу суботу вересня проводиться День Деруна.