Адвокат розповів, що загрожує евакуйованим з В'єтнаму та Балі, які ламали двері у «Борисполі»

Українцям, які відмовлялися  від обсервації, може загрожувати не лише штраф, але й кримінальна відповідальність

 

Особи порушили правила, запроваджені урядом

Українцям, які повернулися в Україну з В’єтнаму та Балі та  відмовлялися  від обсервації може загрожувати не лише адміністративна, але і кримінальна відповідальність за статтею 325 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність якщо «такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань».

Про це в інтерв’ю «Главкому»  розповів Олександр Лещенко – адвокат, керуючий партнер адвокатського об’єднання «Лещенко, Дорошенко і партнери».

Адвокат уточнив, що йдеться  про осіб, що тікали та були обізнані у тому, що вони заражені коронавірусом.

«Що стосується адмінвідповідальності, до цих людей також є питання: поведінка цих осіб містить ознаки порушення правил, запроваджених Кабміном. Що далі – вирішуватиме суд», – зазначив Олександр Лещенко.

Нагадаємо, 29 березня в аеропорту «Бориспіль» українці, які повернулися з В’єтнаму, відмовлялися від обсервації і намагалися вирватися з аеропорту.

А 30 березня частина людей, які прибули з Балі та Катару і заселилися в готель «Козацький» на обсервацію, втекли звідти.

Нагадаємо, уряд ухвалив рішення про заборону ходити по вулицях більше, ніж по двоє осіб, за винятком тих, хто супроводжує дітей.

Національна поліція з початку карантинних заходів відкрила 35 кримінальних проваджень. 21 справу відкрито за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам і масовим отруєнням і 14 справ пов’язані з порушенням карантинних заходів