Адвокат розповів, що загрожує евакуйованим з В'єтнаму та Балі, які ламали двері у «Борисполі»

Адвокат розповів, що загрожує евакуйованим з В'єтнаму та Балі, які ламали двері у «Борисполі»

Українцям, які відмовлялися  від обсервації, може загрожувати не лише штраф, але й кримінальна відповідальність

 

Особи порушили правила, запроваджені урядом

Українцям, які повернулися в Україну з В’єтнаму та Балі та  відмовлялися  від обсервації може загрожувати не лише адміністративна, але і кримінальна відповідальність за статтею 325 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність якщо «такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань».

Про це в інтерв’ю «Главкому»  розповів Олександр Лещенко – адвокат, керуючий партнер адвокатського об’єднання «Лещенко, Дорошенко і партнери».

Адвокат уточнив, що йдеться  про осіб, що тікали та були обізнані у тому, що вони заражені коронавірусом.

«Що стосується адмінвідповідальності, до цих людей також є питання: поведінка цих осіб містить ознаки порушення правил, запроваджених Кабміном. Що далі – вирішуватиме суд», – зазначив Олександр Лещенко.

Нагадаємо, 29 березня в аеропорту «Бориспіль» українці, які повернулися з В’єтнаму, відмовлялися від обсервації і намагалися вирватися з аеропорту.

А 30 березня частина людей, які прибули з Балі та Катару і заселилися в готель «Козацький» на обсервацію, втекли звідти.

Нагадаємо, уряд ухвалив рішення про заборону ходити по вулицях більше, ніж по двоє осіб, за винятком тих, хто супроводжує дітей.

Нові правила карантину, запроваджені урядомНові правила карантину, запроваджені урядом

Національна поліція з початку карантинних заходів відкрила 35 кримінальних проваджень. 21 справу відкрито за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам і масовим отруєнням і 14 справ пов’язані з порушенням карантинних заходів

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: