Бійці на передовій отримають від «Сталевого фронту» 200 захисних укриттів для машин

Сумарно для виробництва 200 захисних конструкцій на військові машини треба приблизно 150 тонн бронесталі
фото: Метінвест

«Сталевий фронт» обладнає машини на передовій спеціальними бронещитами

Двісті військових машин, які потребують додаткового захисту екіпажу, обладнають спеціальними бронебійними щитами з потовщеної сталі. Такі щити виробляють на підприємствах компанії Метінвест в рамках мілітарної ініціативи «Сталевий фронт», яку започаткував Рінат Ахметов. Кожна модифікація бойової машини має свій проєктний ескіз, розроблений інженерами Метінвесту. 120 авто вже отримали свої щити, ще 80 – отримають їх найближчим часом.

«Броньована сталь для авто товща, ніж та, яку ми використовуємо для бронежилетів. Вона буде забезпечувати більш надійний захист від більших калібрів та влучань», – пояснює операційний директор Групи Метінвест Олександр Мироненко.

120 бойових машин – БТРи та М-113 – вже отримали мультифункціональні захисні броньовані щити для екіпажу. Ще 80 броньовиків різних модифікацій – отримають незабаром. Сумарно для виробництва 200 захисних конструкцій на військові машини треба приблизно 150 тонн бронесталі.

«Спершу ми віддаємо бійцям тестовий зразок, який проходить польові випробування у навчальних умовах. Після цього, якщо потрібно, доопрацьовуємо конструкцію та вже вдосконалену версію ставимо на промислове виробництво і передаємо військовим. А вони на своїх рембазах виконують їх монтаж та установку на машини», – пояснив Олександр Мироненко.

Як відомо, нещодавно Група Метінвест поставила військовим із Італії також 30 машин швидкої допомоги. Крім того, компанія налагодила системне постачання на фронт обладнання, частину з якого закуповує за кордоном.

Нагадаємо, «Сталевий фронт» – це ініціатива, в рамках якої підприємства Ріната Ахметова передають допомогу захисникам України. Бійці отримали від компаній вже понад 165 тисяч бронежилетів, 1,4 тисячі дронів – такої кількості безпілотників не постачає до армії жоден приватний бізнес, а також 2,4 тис. далекомірів, тепловізорів та біноклів. Крім того, компанії поставили бійцям понад 4 тисячі буржуйок і майже 1000 авто. А для заправки авто та техніки компанії поставили 1,4 млн літрів палива. Всього ж допомога Ріната Ахметова Україні та українцям сягнула 5,5 млрд грн.