«А знаєте, що головне?» Льотчик Ростислав Лазаренко, якого нагородив Зеленський, зворушив дописом

Льотчик-штурмовик Ростислав Лазаренко
фото Ростислава Лазаренка

Президент України нагородив Ростислава Лазаренка орденом «Золоту Зірка»

Військовий льотчик-штурмовик Ростислав Лазаренко отримав нагороду від Президента України – «Золоту Зірку». Після нагородження військовий написав зворушливий пост у Instagram, який не залишив байдужими користувачів.

Ростислав Лазаренко розповів, що не очікував отримати нагороду, оскільки був відряджений з бойового підрозділу на урочистості до дня Повітряних сил ЗСУ «стояти стовпчиком біля літака».

«Я думаю, що кожен Українець хотів би стати Героєм України і бути нагородженим орденом «Золота Зірка», але завжди є «але»: цьому почесному званню потрібно відповідати і за цю нагороду потрібно нести велику відповідальність. Тому під час нагородження мене не покидало питання: «Чи гідний я цього звання?», – написав Ростислав Лазаренко.

Військовий льотчик розповідає, що загалом здійснив 382 бойових вильоти. Під час нагородження він хаотично пригадував свої бойові вильоти від першого до крайнього. Вони, за словами Ростислава, були безперечно складними і небезпечними, а деякі з них – нестерпно болючими.  

«Але знаєте, що головне? Я ніколи не був один: всі бойові завдання виконувались в парі з найкращими веденими штурмової авіації, під прикриттям кращих льотчиків-винищувачів, під якісним керівництвом офіцерів бойового управління, безперечним контролем вищого командування і турботливим наглядом передових авіанавідників. А перед кожним бойовим вильотом кожен літак і кожна ракета були якісно підготовлені, а цього ніхто не зможе зробити, окрім найкращих фахівців інженерно-технічного складу. І всі ці найкращі люди були зі мною в кожному з цих 382 польотах», – ділиться військовий льотчик.

Ростислав Лазаренко впевнений, що Герой не тільки він.

«Тому не я Герой, Герой – це всі люди, які виконували, забезпечували, керували, готували, контролювали кожен із цих 382 бойових вильотів», – говорить Ростислав.

Ростислав зауважив, що він «просто відповідальна особа за цю найвищу державну нагороду» та поросив не називати його Героєм.

«Дякую всім, хто був зі мною, всім хто вірив і довіряв мені, всім хто захищав пліч-о-пліч зі мною наші сімʼї, любу Україну і весь Український народ! Але не думайте, що буде команда «Розійдись!». Ви всі мені потрібні і без Вас я нікуди», – підсумував військовий льотчик.

Читайте також: Другий фронт. Як кувати перемогу у соцмережах