Захворів навіть мер. Керівник міста на Тернопільщині, пояснив чим викликаний спалах коронавірусу

Міський голова Монастириська Андрій Старух розповів про ситуацію з епідемією коронавірусу у місті

«Люди не переймалися, поки не почали показувати Італію»

Міський голова Монастириська Андрій Старух, у якого виявили коронавірус, розповів причини спалаху захворюваності на Covid-19 в місті.

«Збіглось кілька чинників», – сказав Андрій Старух в інтерв’ю «Главкому».

«Монастириська – містечко у Західній Україні, громада утворена в бідному і доволі депресивному районі. Відповідно, у нас багато трудових мігрантів, а це ключовий фактор розповсюдження хвороби. Другий фактор – не всі розуміють важливість дотримання протоколів безпеки. Поки не настала біда, поки не почали показувати Італію і поки знайомі не почали масово хворіти, люди цим не переймалися. А тоді як сталося, то різко скоротилася кількість відвідувачів будь-яких закладів», – розповів Старух.

Міський голова зазначив, що люди спочатку приходили (до міської ради) одразу з заробітків за якоюсь довідкою, якої зараз не треба брати.  Або казали, що потрібно оформити документи на землю, щоби час не втрачати. «Різні моменти були. Я не хочу казати, що лише заробітчани є причиною спалаху, але ми розуміємо, що в цього захворювання іноземне походження», – сказав Старух.

Відповідаючи на запитання, чому люди так легковажно поставилися до проблеми, міський голова Монастириськ сказав таке: «Це питання нігілізму. Це прокурор, який знає закон, але бере хабарі. Дещо подібне і в нашому випадку».

У Андрія Старуха підтвердили коронавірус 31 березня. Мер сказав, що особливо важких симптомів, які описують лікарі при цій хворобі, у нього немає «Єдине, відчуваю сильну втому. Сьогодні (2 квітня – «Главком») ще хіба температура трохи підвищилася. Скільки днів хворію, сказати важко.Другий день удома сиджу», – розповів Андрій Старух.

Нагадаємо, 2 квітня повідомили, на Тернопільщині у місті Монастириська через паніку закрилась єдина у місті газова заправка.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 3 квітня в Україні 942 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.