Захворів навіть мер. Керівник міста на Тернопільщині, пояснив чим викликаний спалах коронавірусу

Захворів навіть мер. Керівник міста на Тернопільщині, пояснив чим викликаний спалах коронавірусу

Міський голова Монастириська Андрій Старух розповів про ситуацію з епідемією коронавірусу у місті

«Люди не переймалися, поки не почали показувати Італію»

Міський голова Монастириська Андрій Старух, у якого виявили коронавірус, розповів причини спалаху захворюваності на Covid-19 в місті.

«Збіглось кілька чинників», – сказав Андрій Старух в інтерв’ю «Главкому».

«Монастириська – містечко у Західній Україні, громада утворена в бідному і доволі депресивному районі. Відповідно, у нас багато трудових мігрантів, а це ключовий фактор розповсюдження хвороби. Другий фактор – не всі розуміють важливість дотримання протоколів безпеки. Поки не настала біда, поки не почали показувати Італію і поки знайомі не почали масово хворіти, люди цим не переймалися. А тоді як сталося, то різко скоротилася кількість відвідувачів будь-яких закладів», – розповів Старух.

Міський голова зазначив, що люди спочатку приходили (до міської ради) одразу з заробітків за якоюсь довідкою, якої зараз не треба брати.  Або казали, що потрібно оформити документи на землю, щоби час не втрачати. «Різні моменти були. Я не хочу казати, що лише заробітчани є причиною спалаху, але ми розуміємо, що в цього захворювання іноземне походження», – сказав Старух.

Відповідаючи на запитання, чому люди так легковажно поставилися до проблеми, міський голова Монастириськ сказав таке: «Це питання нігілізму. Це прокурор, який знає закон, але бере хабарі. Дещо подібне і в нашому випадку».

У Андрія Старуха підтвердили коронавірус 31 березня. Мер сказав, що особливо важких симптомів, які описують лікарі при цій хворобі, у нього немає «Єдине, відчуваю сильну втому. Сьогодні (2 квітня – «Главком») ще хіба температура трохи підвищилася. Скільки днів хворію, сказати важко.Другий день удома сиджу», – розповів Андрій Старух.

Нагадаємо, 2 квітня повідомили, на Тернопільщині у місті Монастириська через паніку закрилась єдина у місті газова заправка.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 3 квітня в Україні 942 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: