«Народний фронт» вимагає застосувати персональні санкції до двох телеканалів

За словами Максима Бурбака, його фракція підтримала звернення до РБНО щодо запровадження санкцій проти юридичних осіб «112 Україна» і «NewsOne»

Керівник фракції «Народний фронт» заявив, що вчора в ефірі одного з телеканалів транслювали черговий фейк проти нього та представників «Народного фронту»

Фракція «Народний фронт» звертається до президента України з проханням розглянути на засіданні РНБО постанову Верховної Ради «Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» щодо проросійських телеканалів «112 Україна» і «NewsOne». Про це під час Погоджувальної ради заявив керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак.

Бурбак заявив, що вчора в ефірі одного з цих з телеканалів транслювали черговий фейк проти нього та представників «Народного фронту».

«Вчора один з підконтрольних Кремлю і Медведчуку, так званих, телеканалів вилив проти мене низькопробний інформаційний бруд. Нічого іншого «Народний фронт» від телеканалу Путіна-Медведчука не очікував. Але «Народний фронт» ніколи не піде на компроміси з тими, хто займається пропагандистською підривною роботою проти нашої країни», - підкреслив Максим Бурбак.

За словами Бурбака, його фракція підтримала звернення до РБНО щодо запровадження санкцій проти юридичних осіб «112 Україна» і «NewsOne».

«Вкотре закликаємо членів фракції БПП та представників інших державницьких сил бойкотувати телеканали Путіна-Медведчука – «112 Україна» і «NewsOne» - та не відвідувати їхніх ефірів. Звертаємось до президента нарешті розглянути на засіданні РНБО відповідну постанову Верховної Ради», - заявив Максим Бурбак.

Він також наголосив, що «Народний фронт» неодноразово вимагав відсторонення Медведчука від переговорів, де він нібито представляє Україну.

«Ми неодноразово вимагали відсторонення Медведчука від участі у Тристоронній контактній групі, припинення його безперешкодних перельотів до Москви під прикриттям звільнення українських заручників, а насправді для отримання чергових інструкцій від Путіна для реалізації реваншистських планів в Україні. Наша фракція систематично закликає СБУ розслідувати діяльність Медведчука як координатора проросійського реваншу і контрреволюції в Україні. Москва роками методично працює над дискредитацією найбільшої державницької політичної сили - партії «Народний фронт» та її лідерів», - наголосив Максим Бурбак.

«До речі, «112-му каналу» також доведеться відповідати за брехню, яку вони поширюють за вказівкою їхніх кремлівських роботодавців. Досить безкарно поширювати в Україні неправду і ворожу пропаганду», - додав керівник фракції «Народний фронт».

Нагадаємо, Нацрада оштрафувала три телеканали через недостатню кількість української в ефірі.

Як повідомлялося, Нацрада позачергово перевірить Newsone за карту України без Криму.