Спецгрупа детективів НАБУ шукає компромат на антикорупційних прокурорів?

Назар Холодницький вважає, що детективи НАБУ за рахунок негативної інформації про САП створюють собі позитивний імідж

Холодницький каже, що у НАБУ п’ятеро детективів тільки тим і займаються, що шукають помилки у роботі САП

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький вважає, що деякі працівники НАБУ намагаються дискредитувати прокурорів САП і власне його, як керівника. Про це він сказав в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

Антикорупційний прокурор каже, що за його інформацією у Бюро навіть створена спеціальна група, що займається лише тим, що намагається накопати компромат на антикорупційних прокурорів,

«Шукають будь-який спосіб через чергові скарги на КДКП чи іншим чином продемонструвати «фейли», мовляв, гляньте, прокурор щось не те погодив і ось його підпис. Втім, хотілося, щоб це були лише вигадки недоброзичливців», - зауважує Холодницький і додає, що не переймається подібною інформацією, оскільки має багато роботи.

На думку Холодницького, детективи НАБУ за рахунок негативної інформації про САП створюють собі позитивний імідж. А оскільки, за словами антикорупційного прокурора, у нього нема такої потужної прес-служби, як у НАБУ, то в очах громадськості часто САП стає втіленням зла.

«Якщо на те пішло, у мене взагалі немає прес-служби. З 16 січня у нас з’явився прес-секретар,  якого обрали на конкурсі. Це одна людина, а не півтора десятка, як в НАБУ, де один займається Facebook, другий – Twitter, третій – Flickr…», - зазначає Холодницький.

Попри все, Холодницький впевнений, що його задача – щоб прокурори дотримувалися закону і вимагали цього від інших, не закривали очі на незаконні затримання, обшуки чи інші порушення.

«Мене впродовж двох років звинувачують у тому, що я підконтрольний Банковій, але ж не мене по факту «ловлять» журналісти по чужих маєтках ніченькою темною у супроводі провладних депутатів від БПП», - нагадав керівник САП про скандал у який втрапив директор НАБУ Артем Ситник, якого журналісти піймали уночі біля маєтку президента.

Холодницький, за його словами, після цієї історії зрозумів, що відбувається гра у задзеркалля: треба зробити когось поганим, щоб самому залишатися хорошим.

«Ви уявляєте, що було б, якби то не директор НАБУ, а я був у цьому сюжеті? Мене б деякі активісти розіп’яли. Але у випадку з Ситником – тиша, всіх змушують повірити, що там була запекла битва Давида з Голіафом за антикорупційний суд. Тут вже хай кожен сам висновки робить», - обурюється Холодницький.

Попри всі суперечки, антикорупційний прокурор не збирається якось протидіяти НАБУ.

«Протидіяти – значить уподібнюватися йому. Наголошую, що попри все, прокурорів САП у жодних «коаліціях» проти НАБУ немає. Ми, своєю чергою, замість цього разом з іншими органами виявляємо й надалі корупцію, зокрема й серед суддів, як це було по Львівській області наприкінці року. По пам’яті згадаю ще з десяток проваджень, де очікуємо показати результат спільно і без жодної зайвої реклами», - наголосив Назар Холодницький.