Сущенко заступився за свого адвоката Фейгіна

Марк Фейгін та Роман Сущенко

Політв’язень написав важливу для Фейгіна заяву

Марк Фейгін, який захищає українського журналіста Романа Сущенка, побував у свого підзахисного і узяв у нього заяву, в якій Сущенко дає оцінку вирішення Адвокатської палати Москви про позбавлення Фейгіна статусу адвоката.

Про це  адвокат розповів «Укрінформу».

«Сьогодні мені нарешті вдалося відвідати Романа Сущенка в Лефортово. І він написав заяву в Хамовнічеський районний суд, що розглядає (31 липня - ред.) мій позов до адвокатської палати міста Москви з приводу позбавлення мене статусу. Роман Володимирович оцінив дане рішення як необгрунтоване, незаконне і безпосередньо пов'язане із захистом самого Сущенка. Вважаю, що ця заява матиме важливе значення під час розгляду в ЄСПЛ справи про позбавлення мене статусу», - сказав Фейгін.

Він також висловив надію, що в ЄСПЛ його позов буде задоволений, після чого можна буде розраховувати на моральні і матеріальні компенсації від російської сторони. Проте, перед тим, як подавати позов на адвокатську палату міста Москви до Європейського суду з прав людини, Фейгіну потрібно пройти ще три інстанції оскарження в російських судах.

«Але я не сумніваюся, що у всіх апеляціях на позбавлення адвокатського статусу в Росії мені відмовлять, тому що тут суду немає», - резюмував захисник.

Як повідомлялося, російського юриста Марка Фейгіна, який захищає журналіста Укрінформу Романа Сущенка, 24 квітня на раді Адвокатської палати Москви позбавили статусу адвоката. 14 травня Фейгін повідомив, що подав у Хамовнічеський суд Москви позов на Адвокатську палату Москви. 5 липня в Хамовнічеському суді Москви пройшовйого розгляд, засідання суду перенесено на 31 липня.

До слова, Український консул у Москві Геннадій Брескаленко може відвідати українського журналіста, російського політв'язня Романа Сущенка в СІЗО «Лефортово» в кінці цього місяця.

Як відомо, нещодавно Сущенко разом із листом надіслав рідним новий малюнок із СІЗО «Лефортово» - пейзаж швейцарського міста Люцерн.

Нагадаємо, українському омбудсмену Людмилі Денісовій у Росії відмовили у зустрічі з політв’язнем Романом Сущенком.

При цьому 9 липня до Сущенка пустили українського консула Геннадія Бабченка.