Росія не дозволила Денісовій відвідати Сущенка

Росія не дозволила Денісовій відвідати Сущенка
Роман Сущенко

За словами омбудсмена, вона зробила все для того, аби зустрітися з політв’язнем

Українському омбудсмену Людмилі Денісовій відмовили у зустрічі з політв’язнем Романом Сущенком.

Про це вона написала у вівторок, 26 червня, на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

«Я зробила все для того, аби зустрітися із Романом Сущенком», - підкреслила омбудсмен.

За словами Денісової,  усі необхідні документи вона надала ще 14 червня. «15 червня отримала дозвіл Московського міського суду на відвідування Романа. Копію цього дозволу направила в Лєфортово того ж дня. 18 червня о 9:00 надала документи в Лєфортово. О 14:30 мені було відмовлено в зустрічі з Романом без будь-яких пояснень», - розповіла омбудсмен.

Вона повідомила, що 20 червня знову звернулася до Московського міського суду. При цьому, як зазначає омбудсмен, «зустрічі з головою суду, щогодинні дзвінки, направлені листи з проханням пришвидшити рішення результату не дали».

«26 червня о 9:00 зустрілася із заступником голови суду Фоміним, який мав прийняти рішення. Він сказав, що «питання по дозволу дуже складне, але він обов`язково прийме рішення сьогодні після 15 години». Зараз рішення є. У зустрічі з Романом Сущенком мені відмовлено», - написала Денісова.

Як відомо, українського журналіста Романа Сущенка суд у Москві визнав винним у шпигунстві і засудив до 12 років колонії суворого режиму.

Нагадаємо, 26 червня уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова прибула до Києва, де зустрілася з моряками арештованого керченського судна «Норд».

При цьому Москальковій не дозволили відвідати в київському СІЗО кримського дезертира Максима Одинцова, якого звинувачують у державній зраді.

Український омбудсмен Людмила Денісова висунула три вимоги Москальковій після того, як їй «як виняток було знято заборону на в`їзд в Україну». Серед вимог – «сприяти відвідуванню Сущенка, що зробить можливим її візит (Москалькової. – ред.) до Максима Одинцова».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: