Загинув, не побачивши свою омріяну дитину. Згадаймо 24-річного Карена Плису

29 березня 2022 року чоловік пішов до лав ЗСУ на захист своєї Держави
колаж: glavcom.ua

29 березня 2022 року чоловік пішов до лав ЗСУ на захист своєї Держави. Він став оператором БПЛА і навічно їм залишився

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам’ять усіх, чиє життя забрала російсько–українська війна. Нині згадаємо Карена Плису. 

30 травня 2024 року захищаючи Батьківщину, на Херсонському напрямку загинув військовий Карен Олександрович Плиса.

Карен народився 4 вересня 1999 року у селі Семиполки, Броварського району на Київщині. Навчався у Семиполківський середній школі. Потім пішов навчатися до Козелецького фахового коледжу ветеринарної медицини Білоцерківського національного аграрного університету, де був одним з найкращих спортсменів.

Карен Плиса був одним з найкращих спортсменів під час навчання у коледжі у 2016 - 2017рр.
фото «Козелецький фаховий коледж ветеринарної медицини Білоцерківського національного аграрного університету»

У 2018 році зустрів своє вічне кохання. А у 2019 році вирішили разом з коханою жити у Великий Димерці, з надією на щасливе майбутнє.

Карен Плиса був одним з найкращих спортсменів у коледжі
фото Luydmila Nishenko

29 березня 2022 року чоловік пішов до лав ЗСУ на захист своєї Держави. Він став оператором БПЛА і навічно їм залишився.

Карен Плиса
фото Luydmila Nishenko

Загинув Карен 30 травня 2024 року на бойовому посту за пультом управління, залишивши згорьовану матір, сестру та вагітну дружину.

Поховали воїна-героя Карена Плису 4 червня 2024 року у селищі Велика Димерка.

«Карен жив так, щоб ніколи його дружина не плакала. Він не любив, щоб його жаліли. І він дуже мріяв про свою дитину. Він планував розвиватись, планував жити у вільній державі, мріяв про мирне життя, яке пішов виборювати», – пише «Громадський ревізор. Бровари».

Карен Плиса біля прапора 79-го прикордонного загону
фото Наташа Терлюк, Facebook

«Плиса Карен Олександрович завжди на кордоні! Він міг бути щасливим чоловіком, зі своєю красунею дружиною, мати велику родину з красивими дітьми, як він сам. Він навчив би своїх дітей любити Україну, поважати людей і цінувати мир і спокій. Він міг бути гарним сином, сусідом, другом, кумом, братом на довгі роки... Але ця клята війна забирає найкращих. Він став нашим янголом і поповнив небесне військо! Царство небесне воїну-герою Анатолію (у миру Карен). Після тебе залишиться продовження... Співчуття родині, дружині і всім хто тебе знав, любив.», – написала на згадку про Карена Людмила Нішенко. 

Карен Плиса
фото Наташа Терлюк, дружина полеглого воїна

«Коханий, як так? Не вірю … ти не міг покинути нас! Мій біль.. моє життя.. мій герой. Повернись, благаю. Життя моє», – написала у соцмережі вагітна дружина Карена, чий син ніколи не побачить свого тата.

Красиві і щасливі Карен і Наташа, чиє щасливе спільне майбутнє вбила Росія
фото Наташа Терлюк, Facebook

«Главком» долучається до хвилини мовчання. Ми вшановуємо памʼять усіх українців, які загинули у боротьбі за Батьківщину. Ми згадуємо загиблих від рук російських загарбників, запалюємо свічки пам’яті та схиляємо голови у скорботі під час загальнонаціональної хвилини мовчання, вшановуючи світлу пам’ять громадян України, які віддали життя за свободу і незалежність держави: усіх військових, цивільних та дітей, усіх, хто загинув у боротьбі з російськими окупантами та внаслідок нападу ворожих військ на українські міста і села.