Аудитор за 42 млн грн перевірить діяльність «Нафтогазу» за два роки

Перевірка стосується індивідуальних договорів, укладених до рамкових договорів про поставку газу з європейськими постачальниками за результатами проведених процедур закупівлі

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» 2 листопада за результатами тендеру замовила ПрАТ «Делойт енд Туш Юкрейніан Сервісез Компані» послуги фінансового аудиту та перевірки фінансово-господарської діяльності на 41,80 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 30 червня 2019 року виконають:

  • огляд проміжної окремої фінансової звітності згідно МСФЗ за дев’ять місяців 2017 та 2018 років;
  • аудит річної окремої фінансової звітності згідно МСФЗ за 2017 та 2018 роки;
  • аудит річної консолідованої фінансової звітності згідно МСФЗ за 2017 та 2018 роки (разом з усіма філіями, дочірніми підприємствами і господарськими товариствами);
  • перевірку фінансово-господарської діяльності.

Під перевіркою мається на увазі складання двох атестаційних звітів із питань закупівель за серпень-грудень 2017 року і за 2018 рік для передачі в МБРР. Вона стосується індивідуальних договорів, укладених до рамкових договорів про поставку газу з європейськими постачальниками за результатами проведених процедур закупівлі.

Ціна угоди на 8% нижча від очікуваної вартості закупівлі.

У торгах також брали участь ТОВ «Бейкер Тіллі Україна» і ТОВ «Ернст енд Янг Аудиторські послуги», яке єдине знизило ціну під час аукціону на 6%.

«Делойт енд Туш Юкрейніан Сервісез Компані» представляє в Україні компанію «Deloitte Touche Tohmatsu» із «великої четвірки».

Як повідомлялося, топ-менеджер «Нафтогазу» Сергій Олексієнко є фігурантом нового офшорного скандалу Paradise Papers.