Paradise Papers: для топ-менеджера «Нафтогазу» створили офшорну фірму для виведення валюти

Paradise Papers: для топ-менеджера «Нафтогазу» створили офшорну фірму для виведення валюти

Фігурант Paradise Papers Олексієнко почав працювати у «Нафтогазі» з 2014 року

Офшорна компанія для Сергія Олексієнка начебто була заснована на острові Мен та проіснувала 14 місяців

Для українського газового топ-менеджера Сергія Олексієнка  була заснована офшорна компанія на острові Мен, яку використовували для виведення валюти за кордон всупереч валютним обмеженням, що діяли в Україні.

Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на документи Paradise Papers («райські документи»).

Компанія Олексієнка називалася Pioneer Foundation, вона була заснована на початку  2016 року та проіснувала 14 місяців.

За даними журналістського розслідування, до схеми виведення коштів міг бути залучений «Альфа-Банк», а рахунок для фонду Олексієнка начебто відкрили у Банку Кіпру.

У липні 2014 року Сергій Олексієнко почав працювати у «Нафтогазі» уповноваженим з перспективних проектів. Зараз він член правління «Укртрансгазу», дочірньої компанії «Нафтогазу», відповідальної за передачу та зберігання природного газу.

До роботи у державній компанії Олексієнко був інвестиційним банкіром.

Як повідомляв «Главком», ввечері 5 листопада з’явився новий офшорний компромат на світові компанії та політиків. Журналісти з різних країн дослідили 13,4 млн документів, де згадуються імена понад 120 політиків з майже 50 країн світу, а також підприємства, спортсмени, бізнесмени та інші високопоставлені особи.

Зокрема ЗМІ припускають, що метою створення офшорної компанії президентом Петром Порошенком могла бути мінімізація податків

Журналістам вдалося дізнатися, що один екс-соратників Януковича Антон Пригодський через офшорну мальтійську компанію замовив 37-метрову яхту вартістю понад €13 млн. Ще одним фігурантом «Райських паперів» виявився колишній віце-прем'єр-міністр України від Радикальної партії Валерій Вощевський.

Також повідомлялося, що Кремль інвестував у Twitter та Facebook.

За інформацією з «Райських паперів», загалом оліхархи сховали в офшорах майже €8 трильйонів.

Фонди королеви Великобританії Єлизавети II інвестували в офшори близько 10 млн фунтів. Представник королеви вже визнав інвестиції в фонд на Кайманах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: