Харківське підприємство заплатить штраф в 1,5 млн грн за «стажистів»

Працювали без документів: харківське підприємство заплатить 1,5 млн грн за «стажистів»
фото ілюстраційне з відкритих джерел

Інспектори встановили, що 24 працівників було допущено до роботи без оформлення трудових відносин

Будівельне підприємство заплатить майже півтора мільйона гривень штрафу за порушення трудових відносин. Про це повідомили у Головному управлінні Держпраці у Харківській області.

В ході перевірки було встановлено, що на підприємстві, яке займається будівництвом житлових і нежитлових будівель, а також будівельно-монтажними роботами, люди працюють неофіційно, без жодних укладених договорів.

Усього було 24 працівники, які виконували роботу без належного оформлення трудових відносин. Дехто із них пояснив, що стажується.

Саме ж підприємство жодних пояснень не надало. За порушення на суб’єкт господарювання було накладено штраф у розмірі 1 440 000 гривень.

«Судом було встановлено, що факт допуску до роботи без належного оформлення трудових відносин відповідачем був зафіксований в ході інспекційного відвідування та підтверджений в ході судового розгляду справи належними, допустимими та достовірними доказами. Отже, в даному конкретному випадку з боку суб’єкта господарювання має місце порушення приписів ст. 24 КЗпП України відносно 24 осіб», – йдеться у повідомленні.