«Євробляхерам» нагадали: у лютому істотно зросте вартість розмитнення

Акція протестів «євробляхерів» у Києві, листопад 2018 р.
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Після 22 лютого власники авто платитимуть за оформлення повну ставку акцизу.

Продовження пільгового періоду митного оформлення автомобілів на іноземній реєстрації не планується. Про це повідомив заступник голови Державної фіскальної служби Віктор Кривіцький на своїй сторінці у Facebook.

«…Повідомляю, що за інформацією, отриманою мною в ході робочої зустрічі з головою комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Южаніною Н.П., продовження пільгового періоду не планується», - написав він. 

Кривіцький нагадав, що після 22 лютого 2019 року власники авто платитимуть за оформлення повну ставку акцизу.

«Зрозуміло, що розмір митних платежів суттєво зросте. А вже з травня цього року до порушників митних режимів «транзит» і «тимчасове ввезення» правоохоронці почнуть застосовувати жорсткі фінансові санкції аж до конфіскації транспортного засобу», - зазначив заступник голови ДФС.

Як повідомлялося, з 25 листопада 2018 року по 10 січня 2019 року кількість оформлених  транспортних засобів складає майже 24,7 тис. шт. За митне оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією громадяни вже сплатили майже 1,6 млрд гривень.

Найактивніше громадяни оформлюють транспортні засоби у Києві – 4,4 тис. автомобілів, Волинській області – майже 3,7 тис. та Чернівецькій – 2,7 тис.