Міністр економіки підтримав продовження мораторію на перевірки бізнесу

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко

Для підтримки бізнесу вже видозмінено програму «Доступні кредити 5-7-9%»

Українські підприємці мають зосередитися на відновленні та запуску роботи майже наново, тож Мінекономіки вважає доцільним продовження мораторію на перевірки бізнесу.

Про це сказав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, повідомляє пресслужба відомства.

«Ми розпочинаємо адаптивний підхід до встановлення карантинних обмежень. Їхнє пом’якшення, а разом з цим і початок відновлення підприємництва, розпочинається 11 травня. У відповідь на запит бізнесу ми підтримуємо продовження мораторію на перевірки. Зараз головне для всіх – це відновлення», - сказав міністр.

Він додав, що для підтримки бізнесу вже видозмінено програму «Доступні кредити 5-7-9%». На фінальному етапі - розроблення другої програми, що була анонсована президентом України і має назву «Нові гроші»; її запуск відбудеться найближчим часом.

«Є питання від бізнесу по ЄСВ. Мінекономіки надасть свої пропозиції уряду саме щодо цих відрахувань, та й загалом буде обстоювати зменшення податкового навантаження під час кризи і в період відновлення після неї», - наголосив Петрашко.

До слова, міністр економіки вважає систему ProZorro дивною.