Ще одна реформа під загрозою? Новий міністр економіки вважає систему ProZorro дивною

Ще одна реформа під загрозою? Новий міністр економіки вважає систему ProZorro дивною
Уряд має намір захищати українські підприємства в площині міжнародної торгівлі, - міністр

Петрашко вважає систему ProZorro дивною, бо під час закупівель «не має жодної пріоритетності для українських підприємств»

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко вважає систему державних закупівель ProZorro дивною, бо під час закупівель «не має жодної пріоритетності для  українських підприємств». Про це Петрашко заявив в ефірі «Свободи слова».

«Питання реформи ProZorro. У нас система локалізації не працює. Система абсолютно дивна, коли 660 млрд грн замовлень, що йдуть через ProZorro, в тому числі, держзакупівель, не має жодної пріоритетності для українських підприємств. Це важливо, і це буде імплементовано», - поінформував міністр.

Петрашко зазначив, що зараз багато країн переносять виробництво з Китаю до своїх країн.

«Є унікальна можливість локалізувати і перевести багато виробництв - фармацевтика, агропромисловий комплекс ... і побудувати ці ланцюжки вже в Україні», - сказав урядовець.

Міністр також зазначив, що уряд має намір захищати українські підприємства в площині міжнародної торгівлі.

«Потім - адекватна реакція і підтримка українських підприємств на міжнародній арені через більш скрупульозну увагу до антидемпінгових розслідувань. У нас найменша кількість антидемпінгових розслідувань в світі», - зазначив він.

Нагадаємо, 19 квітня набула чинності нова редакція закону «Про публічні закупівлі», яка, зокрема передбачає велике оновлення ProZorro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: