Міністр економіки заявив, що інформація про високі ціни струму для промисловості не відповідає дійсності

Ігор Петрашко стверджує, що ринок електроенергії в Україні побудований досить специфічно, тут треба балансувати також цінами для населення

Петрашко зауважив, що ціни мають циклічний характер та наголосив: діяльність енергоринку законодавчо зарегульована

Інформація про високі ціни на електроенергію для промисловості не відповідає дійсності. Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

«Це не відповідає дійсності, що ціни найвищі для підприємців. Знову-таки, ринок в Україні побудований досить специфічно, тут треба балансувати також цінами для населення», - сказав Петрашко.

Міністр також зауважив, що ціни мають циклічний характер та наголосив: діяльність енергоринку законодавчо зарегульована.

«Ціни мають циклічний досить характер. Не можна висмикнути одну точку якусь на презентації і сказати, що ціни ростуть. Уряд реагує зараз на ці питання абсолютно правильно. Їх вирішити за тиждень, за два неможливо. Є законодавчо врегульовані діяльність і енергоринку, і все інше», - зазначив Петрашко.

Нагадаємо, раніше ексзаступник міністра енергетики та вугільної промисловості України, експерт енергетичних ринків Сергій Чех заявив, що в Україні ціни на електроенергію для промисловості знизились настільки, що часом навіть не покривають собівартість її виробництва, а енергетика знаходиться в кризовій ситуації.