На полях Полтавщини та Кіровоградщини висота снігу б’є рекорди спостережень

Подекуди снігу на Полтавщині та Кіровоградщині випало майже 50 сантиметрів

На більшості територій країни висота сніжного покриву досягала 11-30 см

На частині полів Полтавської та Кіровоградської областей висота снігового покриву побила рекордні значення. Про це пише видання «АПК-Інформ» з посиланням на дані сніговимірювальної зйомки.

Зокрема, станом на 20 січня на більшості площ південних, західних, Житомирській, окремих районах Київської, Вінницької, Дніпропетровської областей висота снігового покриву становила від 1 до 10 см, місцями снігу на полях не було. На решті території країни висота сніжного покриву досягала 11-30 см, місцями в Чернігівській, Сумській, Полтавській, Черкаській, Кіровоградській, Харківській областях - від 31 до 44 см, на високогір'ї Карпат (метеостанція Пожежевська) - до 100 см.

На окремих метеорологічних станціях Полтавської та Кіровоградської областей була досягнута або на 2-3 см перевищена найбільша висота снігового покриву в кінці другої декади січня за період спостережень з 1961 р, вона досягала 34-47 см.

Глибина промерзання ґрунту в кінці декади на більшій частині території країни становила від 1 до 10 см. В Рівненській, більшості районів Сумської, Луганської, Одеської, окремих районах Волинської, Тернопільської, Хмельницької, Вінницької, Київської, Харківської, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської , Полтавської, Черкаської областей глибина промерзання ґрунту становила до 11-34 см. У більшості районів Чернігівської, окремих районах Київської та Черкаської областей ґрунт був талим.