На полях Полтавщини та Кіровоградщини висота снігу б’є рекорди спостережень

На полях Полтавщини та Кіровоградщини висота снігу б’є рекорди спостережень

Подекуди снігу на Полтавщині та Кіровоградщині випало майже 50 сантиметрів

На більшості територій країни висота сніжного покриву досягала 11-30 см

На частині полів Полтавської та Кіровоградської областей висота снігового покриву побила рекордні значення. Про це пише видання «АПК-Інформ» з посиланням на дані сніговимірювальної зйомки.

Зокрема, станом на 20 січня на більшості площ південних, західних, Житомирській, окремих районах Київської, Вінницької, Дніпропетровської областей висота снігового покриву становила від 1 до 10 см, місцями снігу на полях не було. На решті території країни висота сніжного покриву досягала 11-30 см, місцями в Чернігівській, Сумській, Полтавській, Черкаській, Кіровоградській, Харківській областях - від 31 до 44 см, на високогір'ї Карпат (метеостанція Пожежевська) - до 100 см.

На окремих метеорологічних станціях Полтавської та Кіровоградської областей була досягнута або на 2-3 см перевищена найбільша висота снігового покриву в кінці другої декади січня за період спостережень з 1961 р, вона досягала 34-47 см.

Глибина промерзання ґрунту в кінці декади на більшій частині території країни становила від 1 до 10 см. В Рівненській, більшості районів Сумської, Луганської, Одеської, окремих районах Волинської, Тернопільської, Хмельницької, Вінницької, Київської, Харківської, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської , Полтавської, Черкаської областей глибина промерзання ґрунту становила до 11-34 см. У більшості районів Чернігівської, окремих районах Київської та Черкаської областей ґрунт був талим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: