Новими клієнтами «Хмельницькгаз збуту» стали чотири тисячі подолян

Наразі більша частина поставок газу «Хмельницькгаз збуту» припадає на побутових споживачів

За 10 міс. цього року більше 4 тис. мешканців Хмельницької області обрали своїм постачальником ТОВ «Хмельницькгаз збут». Наразі загальна кількість побутових споживачів газу Хмельниччини  сягнула понад 406 тис., левова частка яких – клієнти з обласного центру та найбільших міст області.  

Найактивніше кількість клієнтів «Хмельницькгаз збут» зростає в  Хмельницькому та Хмельницькому районі – за рік тут новими споживачами газу стали майже 3,6 тис. домогосподарств. Ще 300 нових споживачів компанія отримала  в Городку, а 200 – в  Кам’янці-Подільському. Таке збільшення пов`язане із розбудовою міст та населених пунктів. Водночас, у Білогір’ї, Деражні та Дунаївцях зареєстровано всього по 5-10 нових користувачів газу.

«Навіть при здорожчанні газу, подоляни все ж таки віддають перевагу блакитному паливу як найдоступнішому та екологічному енергоносію, - сказала директор  «Хмельницькгаз збуту» Олександра Панькевич. – Водночас, спостерігаємо рух клієнтської бази в сторону зменшення в сільській місцевості, коли споживачі переходять на користування альтернативними видами палива, зокрема, деревиною. Тому клієнтська база перебуває у постійному русі».

Наразі більша частина поставок газу «Хмельницькгаз збуту» припадає на побутових споживачів. Однак, дана категорія є найбільш проблематичною та вимагає значних фінансових та людських ресурсів.

«Наші фахівці працюють зі споживачами газу-населенням як в обласному центрі, так і  у кожному районі. Щоденно ми обслуговуємо тисячі клієнтів, надаємо усю необхідну вичерпну інформацію, опрацьовуємо звернення, - інформує керівник компанії Олександра Панькевич. – Торговельна націнка «Хмельницькгаз збуту» складає всього 2, 27% від закупівельної ціни природного газу. При сплаті за газ  цю націнка використовуємо на друк та доставку квитанцій, підтримуємо цілий ряд необхідних сервісів для онлайн-спілкування з клієнтами, зокрема – Особистий кабінет споживача».

Наразі ситуацію значно ускладнюють багатомільйонні борги споживачів, в тому числі і отримувачів державної допомоги, а також  велика кількість пільговиків та субсидіантів.