Рада проголосувала за законопроєкт про функціонування банківської системи

«За» закон про неповернення банків колишнім власникам проголосувало 267 депутатів

Верховна Рада сьогодні, 30 березня, проголосувала у першому читанні за законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань функціонування банківської системи (реєстр. № 2571).

«За» закон про неповернення банків колишнім власникам проголосувало 267 депутатів. 

До відома, Кабінет міністрів узгодив з Міжнародним валютним фондом і затвердив фінальну версію законопроєкту №2571 про неповернення виведених з ринку банків ексвласникам. 

Зазначається, що оновлений законопроєкт посилює і деталізує процес визначення компенсації колишнім власникам банків. Розробка проєкту закону проходила під керівництвом голови Мін'юсту Дениса Малюськи, який також вів переговори з Міжнародним валютним фондом з цього питання.

Кабмін мав ще 20 березня затвердити і подати 23 березня проєкт на розгляд парламенту, але на той момент документ ще не узгодили Мінфін та Мінекономіки.

Нагадаємо, Україна може отримати від Міжнародного валютного фонду збільшене фінансування до $10 мільярдів, що буде включати в себе $5,5 мільярдів по трирічній програмі та $4,5 мільярди для подолання коронавірусу.

Президент Володимир Зеленський обговорив із директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою збільшення суми підтримки України з боку Фонду у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Міжнародний валютний фонд готовий мобілізувати кредитний потенціал на 1 трильйон доларів для допомоги країнам в боротьбі з коронавірусів.

Результати перемовин Національного банку та Міжнародного валютного фонду щодо можливого отримання Україною фінансування в межах механізмів невідкладної фінансової допомоги стануть відомі у найближчі тижні.

На парламентському сайті зазначалося, що на засіданні о 16.00, зокрема, депутати розглядатимуть також проєкт Закону України  про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення (реєстр.  № 2178-10).

Як повідомлялося, сьогодні, 30 березня, на позачерговому засіданні, що розпочалося о 14.00 Верховна Рада звільнила двох міністрів і нових не призначила.

Ще Рада не підтримала зміни до держбюджету-2020.