Уряд узгодив з МВФ фінальну версію законопроєкту про неповернення банків ексвласникам - ЗМІ

Уряд узгодив з МВФ фінальну версію законопроєкту про неповернення банків ексвласникам - ЗМІ
Україна може отримати від Міжнародного валютного фонду збільшене фінансування до $10 мільярдів

Оновлений законопроєкт посилює і деталізує процес визначення компенсації колишнім власникам банків

Кабінет міністрів узгодив з Міжнародним валютним фондом і затвердив фінальну версію законопроєкту №2571 про неповернення виведених з ринку банків ексвласникам. Про це повідомляє НВ Бізнес, якому вдалося отримати копію фінальної версії документу.

Зазначається, що оновлений законопроєкт посилює і деталізує процес визначення компенсації колишнім власникам банків.

Видання повідомляє, що розробка проєкту закону проходила під керівництвом голови Мін'юсту Дениса Малюськи, який також вів переговори з Міжнародним валютним фондом з цього питання.

Кабмін мав ще 20 березня затвердити і подати 23 березня проєкт на розгляд парламенту, але на той момент документ ще не узгодили Мінфін та Мінекономіки.

Нагадаємо,Україна може отримати від Міжнародного валютного фонду збільшене фінансування до $10 мільярдів, що буде включати в себе $5,5 мільярдів по трирічній програмі та $4,5 мільярди для подолання коронавірусу.

Президент Володимир Зеленський обговорив із директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою збільшення суми підтримки України з боку Фонду у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Міжнародний валютний фонд готовий мобілізувати кредитний потенціал на 1 трильйон доларів для допомоги країнам в боротьбі з коронавірусів.

Результати перемовин Національного банку та Міжнародного валютного фонду щодо можливого отримання Україною фінансування в межах механізмів невідкладної фінансової допомоги стануть відомі у найближчі тижні.

На засіданні Кабміну 16 березня профільному міністерству було доручено підготувати лист до Міжнародного валютного фонду щодо надання фінансової допомоги для боротьби із коронавірусом.

17 березня Верховна Рада перенесла голосування за земельну реформу, очікуючи на підтвердження домовленостей з МВФ про отримання фінансової допомоги щодо подолання наслідків коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: