Українці найчастіше отримують закордонні перекази через смартфони

За прогнозами Приватбанку, до кінця 2020 року частка грошових переказів, які українці будуть здійснювати дистанційно, збільшиться до 75%

Частка міжнародних грошових переказів, які отримали або відправили через додаток «Приват24» зросла до 63%, - пресслужба

В Україні у квітні 2020 року частка міжнародних грошових переказів, які отримали або відправили через додаток «Приват24» зросла до 63%. Про це повідомляє пресслужба Приватбанку.

«Українці у квітні відправили та отримали міжнародних переказів на 8% більше, ніж у лютому цього року та на 16%, ніж у квітні 2019 року», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кожен другий закордонний переказ (48%) було здійснено через смартфони та мобільний «Privat24», ще 15% клієнтів отримували або відправляли перекази через веб версію «Приват24». 

Загалом, за даними Приватбанку, кількість українців, які отримують міжнародні грошові перекази готівкою, за березень-квітень скоротилася з 37% до 21%.

«Частка переказів, які здійснені через термінали самообслуговування та банкомати, зросла з 6% до 9%», - інформують у банку.

За прогнозами Приватбанку, до кінця 2020 року частка грошових переказів, які українці будуть здійснювати дистанційно, збільшиться до 75%, перш за все внаслідок сталого зростання операцій у мобільному банку. «Кількість переказів, які робляться у відділеннях банку, до кінця 2020 року зменшиться до 15%», - прогнозують у банку.

У Приватбанку додають, що «Приват24» дозволяє клієнтам в режимі онлайн здійснювати будь-які міжнародні перекази: переказувати близьким за кордон або отримувати від них кошти, оплачувати товари або послуги іноземних компаній через Swift, переказувати із закордонної картки на картку ПриватБанку або з картки ПриватБанку на картку будь-якого банку світу тощо