Депутата з Чернігівщини судитимуть за смертельну ДТП під Києвом

Volkswagen Caddy протаранив ВАЗ у селі Гоголів

Депутат підозрюється у порушенні ПДР, що призвело до смертельної автокатастрофи

Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру депутату Талалаївської селищної ради Чернігівської області, який у вересні 2019 року в селі Гоголів Броварського району спричинив дорожньо-транспортну пригоду за участю автомобілів Volkswagen Caddy та ВАЗ 21112.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

«Внаслідок порушення підозрюваним правил безпеки дорожнього руху, пасажир автомобіля ВАЗ 21112 від отриманих тілесних ушкоджень помер у кареті швидкої медичної допомоги, а водій іншого автомобіля отримав тілесне ушкодження середнього ступеню тяжкості», - розповіли правоохоронці.

Дії особи кваліфіковано за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого та середньої тяжкості тілесне ушкодження потерпілому).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Як повідомлялося, після запровадження карантину Патрульна поліція фіксує зменшення кількості ДТП на столичних дорогах. Так, за добу 18 березня у Києві сталося 77 ДТП.