Київ вшанує учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. Програма заходів

Відбудеться покладання квітів до пам'ятника на території Меморіального комплексу жертвам Чорнобильської катастрофи
фото з відкритих джерел

14 грудня відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня до Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС у Києві відбудеться низка заходів. Як повідомили у Департаменті соціальної політики, затверджено відповідний план заходів.

14 грудня о 10:00 на проспекті Миру, 17 відбудеться церемонія покладання квітів до Меморіального кургану «Героїв Чорнобиля» та до пам’ятного знаку «Воїнам Чорнобиля» на території Меморіального комплексу жертвам Чорнобильської катастрофи.

Протягом грудня районні в місті Києві державні адміністрації проводитимуть заходи із вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в районах міста відповідно до затверджених планів заходів.

Департамент освіти і науки, молоді та спорту, районні в місті Києві державні адміністрації та громадські організації міста Києва проведуть в онлайн-форматі зустрічі з учасниками ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС у загальноосвітніх навчальних закладах.

Нагадаємо, указом президента України №945/2006 установлено День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який відзначається щорічно 14 грудня. Саме в цей день 34 роки тому завершилось будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, аварія якого у 1986-му спричинила масштабну катастрофу.

26 квітня 1986 року сталася найстрашніша за всю історію людства катастрофа – аварія на Чорнобильській АЕС. Ця трагедія є болючою історією для всього світу і залишається важкою спадщиною майбутнім поколінням.
Унаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, прямого радіаційного ураження зазнала дванадцята частина території України, де постраждали 3,2 млн осіб, серед яких понад 1 млн дітей.
Небезпечний рівень радіоактивного забруднення спостерігається на площі понад 50 тис. кв. м.
Евакуйовані 76 населених пунктів з кількістю мешканців 116 тис. осіб.