Ліквідація пожежі та евакуація відвідувачів: рятувальники перевірили ТРЦ на Оболоні

Ррятувальники спільно з працівниками ТРЦ «Метрополіс» провели навчання та відпрацювали ліквідацію умовної пожежі

У середу, 25 квітня, зранку рятувальники перевірили торгово-розважальний центр «Метрополіс» на предмет дотримання вимог пожежної безпеки. Також у ході перевірки рятувальники спільно з працівниками ТРЦ провели навчання та відпрацювали ліквідацію умовної пожежі на території об’єкта.

За легендою загорання сталося на першому поверсі ТРЦ. Системи оповіщення спрацювали вчасно, та пожежні приїхали за декілька хвилин. Оскільки на останньому поверсі центру знаходиться кінотеатр, було потрібно евакуювати відвідувачів – це робили за допомогою пожежної драбини з даху будівлі.

У пожежників нарікань до результатів сьогоднішньої перевірки немає. Але зазначають, що перевірки у цьому ТРЦ триватимуть й надалі.

«Перевірка розпочалась з відпрацювання умовної пожежі, евакуації людей. На даний час всі системи протипожежного захисту спрацювали відмінно. На навчання приїхало три машини підрозділу, всі свої дії вони виконали успішно», - зазначив головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Оболонського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві Ігор Корчинський.

Він повідомив, що усі керівники ТРЦ, які вже були перевірені, поставилися до заходу з розумінням.

Як відомо, 30 березня в Україні почалися масштабні перевірки пожежної безпеки.

Рішення було ухвалено у контексті подій в російському місті Кемерово, де 25 березня в одному з розважальних центрів сталася масштабна пожежа і загинули десятки людей, переважно діти.