В Україні починаються масштабні перевірки пожежної безпеки

В Україні починаються масштабні перевірки пожежної безпеки

Рішення було ухвалено у контексті подій в російському місті Кемерово

В Україні сьогодні, 30 березня, стартують масштабні перевірки виконання вимог безпеки, передусім пожежної, на об'єктах із масовим перебуванням людей. Зокрема, це стосується кінотеатрів, торгових центрів, шкіл, дитячих садочків. Про це повідомили у прес-службі ДСНС України.

Державній службі з надзвичайних ситуацій, Міністерству регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ та іншим органам доручено провести масштабну перевірку громадських закладів, шкіл, торгових центрів на предмет дотримання норм пожежної безпеки.

Старт перевіркам уже дали. Зокрема, у Києві почали з перевірки одного з найбільших столичних ТРЦ.

Рішення було ухвалено у контексті подій в російському місті Кемерово, де 25 березня в одному з розважальних центрів сталася масштабна пожежа і загинули десятки людей, переважно діти.

Офіційна російська влада повідомляє про 64 загиблих, але цифри не сходяться.

Тим часом, в оперативному штабі на місці події в Кемерові повідомили, що кількість жертв збільшилась до 76. З них більшість – діти. За офіційною інформацією, зниклими безвісти вважаються 64 людини. Але родичі жертв пожежі заявили, що вони мають інформацію про 85 людей, які ймовірно зникли безвісти.  Та відзначають, що жертв набагато більше.

Очевидці та батьки загиблих дітей розповіли моторошні деталі про пожежу у торговому центрі Кемерово. Пізніше повідомлялося, що ініціативна група громадян у Кемерово (Росія) не знайшла тіла дітей у морзі судмедекспертизи міста, які загинули у пожежі.

Також, родичі загиблих у пожежі визнали свій зв`язок з терористами на Донбасі.

У російському МНС підтвердили, що з родичів жертв пожежі у Кемерово беруть підписку про нерозголошення.

28 березня повідомлялося, що Слідчий комітет порушив кримінальну справу стосовно громадянина України Микити Кувікова, відомого в мережі як Євген Вольнов. 

Пізніше стало відомо, що українського пранкера вже оголосили в міжнародний розшук.

29 березня у Росії затримали генерального директора «кемеровського кондитерського комбінату» — підприємства, якому належала будівля згорілого торгового центру «Зимня вишня».


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: