Організатори новорічних свят розповіли про долю головної ялинки України

Новорічну ялинку на Софійській площі почнуть розбирати 14 січня

На Софійській площі урочисте закриття святкової програми відбудеться 13 січня, а на Подолі - 19 січня

Головну новорічну ялинку країни, яка встановлена на Софійській площі в Києві, планують демонтувати в середині січня. Потім хвойне дерево відправлять на переробку. Аналогічна доля чекає і на ялинку на Контрактовій площі.

Про це в коментарі 44.ua розповів засновник проекту Folk Ukraine і організатор новорічних святкувань в Києві Ігор Добруцький.

«На Софійській площі урочисте закриття святкової програми відбудеться 13 січня, а на Подолі - 19 січня. Що стосується подальшої долі ялинок, то, як і в минулі роки, її гілки підуть на переробку, її тирса добре підходять для мульчування дерев і кущів у Києві. Як відомо, зимовий період є справжнім випробуванням для рослин, а завдяки мульчуванню ми зможемо зменшити ймовірність згубного впливу морозів на культури», - розповів він.

Як повідомлялося, у ці вихідні на Софійській площі відбудеться закриття новорічного містечка. Так, 12 січня святковий захід розпочнеться о 17:00, а в неділю - о 16:15. Зокрема, на сцені виступить Національний академічний оркестр України. Дивіться програму заходів тут.