Під Києвом поліція накрила «виробництво» підробок кави відомих світових брендів

Правопорушники організували виробництво фальсифікованої кави, яку видавали за продукцію відомих виробників
Фото: МВС

Ділки реалізовували фальсифікат через Інтернет

Співробітники кіберполіції викрили злочинців, які займалися збутом фальсифікованої кави. Зловмисники завдали шкоди торговельним компаніям на суму понад 5 млн грн, повідомляє пресслужба Національної поліції України.

Було організовано виробництво підробок кави відомих світових брендів, а товар реалізовувався через Інтернет.

«Встановлено, що правопорушники в шести складських приміщеннях налагодили виробництво фальсифікованої кави. Підробки вони реалізували на інтернет-майданчиках оголошень, видаючи свій товар за продукцію відомих світових виробників. Крім того, організатори мали підконтрольну мережу підпільних виробництв, де виготовлялося більше 10 тисяч упаковок контрафактного кави в тиждень», - йдеться в повідомленні.

Поліцейські провели 16 санкціонованих обшуків в будинках і автомобілях фігурантів, а також за місцем виготовлення і зберігання підробленої продукції.

Було вилучено понад 9 тонн кави, 150 тисяч упаковок з логотипами і товарними знаками світових виробників кави, обладнання для виготовлення та фасування кави, а також 10 тонн готової для продажу фальсифікованої продукції.

За попередніми підрахунками, сума завданих збитків понад 5 млн грн.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України.