Поліція вигнала «штурмовиків» Амосової із будівлі медуніверситету Богомольця

Зранку 14 січня медичний університет імені Богомольця прихильники Катерини Амосової намагалися штурмувати 

Правоохоронці не виключають нову спробу штурму медичного вишу у Києві

Поліція вивела з приміщення Національного медичного університету ім. Богомольця людей, які штурмували адміністративну будівлю. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Зазначається, що наразі активісти надають пояснення правоохоронним органам.

«Поліція вивела з приміщення НМУ ім. Богомольця прихильників Катерини Амосової, наразі вони дають пояснення правоохоронним органам. Імовірна ще одна спроба штурму», - повідомили у прес-службі МОЗ. 

Нагадаємо, зранку 14 січня у Міністерстві охорони здоров'я заявили про штурм адміністративної будівлі НМУ ім. О.О. Богомольця. У МОЗ заявили, що це спроба колишнього ректора Катерини Амосової потрапити до університету.

Як повідомлялося, 11 січня МОЗ втретє звільнило Амосову з посади ректора НМУ ім. О. О. Богомольця.

«Це сталося після того, як міністерство вважало поновленою екс-керівницю закладу з 26 грудня 2018 року  на посаді ректора НМУ відповідно до рішення Окружного адміністративного суду м. Києва та самовільного внесення Катерини Амосової, як керівника закладу до Єдиного державного реєстру», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що МОЗ України звільнило Катерину Амосову через неусунення порушень у фінансово-господарській діяльності відповідно до вимог Держаудитслужби та її відсутність на робочому місці без поважної причини з 26 грудня по 8 січня, що фактично блокувало роботу закладу.  

Нагадаємо, що у березні 2016 року Держфінінспекція провела ревізію фінансово-господарської діяльності НМУ ім. О. О. Богомольця за період з 1 жовтня 2012 року по 1 грудня 2015.

У результаті перевірки було виявлено низку грубих порушень, що Держфінінспекція України зобов’язала керівництво НМУ усунути.

Проте Катерина Амосова не виконала вимоги в повному обсязі. Загальна сума збитків, нанесених державі через невиконання вимог Держфінінспекції ректоркою НМУ, складає понад 3 млн грн.

Наразі триває досудове розслідування прокуратури міста Києва за фактом розкрадання та нецільового використання бюджетних коштів керівниками адміністрації НМУ ім. О. О. Богомольця.