Помер видатний скульптор, автор пам’ятника Грушевському в Києві

Володимир Чепелик є автором творів, які зберігаються в музейних та приватних колекціях України і зарубіжних держав
Фото з відкритих джерел

Володимир Чепелик помер на 76 році життя

13 квітня помер відомий український скульптор, педагог, професор Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, народний художник України, почесний громадянин Києва, голова Національної спілки художників України Володимир Чепелик. Про це повідомляє Департамент культури КМДА.

Творчий доробок митця був представлений як на вітчизняних, так і на міжнародних виставках. Його твори зберігаються в музейних та приватних колекціях України і зарубіжних держав.

Чепелик активно займався підготовкою й вихованням скульпторів у Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури як професор і керівник навчально-творчої майстерні.

Чепелик є скульптором пам'ятника Михайлу Грушевському, який розташований в Києві на розі вулиці Володимирської і бульвару Тараса Шевченка.

Також Чепелик є автором пам'ятника видатному актору Миколі Яковченку в Києві.

Володимир Чепелик народився 17 жовтня 1945 року в Києві.
Митець був головою Національної спілки художників України понад 30 років.
За роки професійної діяльності отримав чимало відзнак та нагород: почесна грамота Кабінету міністрів України (1998), лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка (2000), золота медаль Академії мистецтв України (2005), почесна грамота Верховної Ради України (2005), орден «За заслуги» І (2007), ІІ (2004) і III (1998) ступенів, орден князя Ярослава Мудрого V ступеня (2011), орден князя Ярослава Мудрого IV ступеня (2016) та ін.