СБУ викрила підпільне виробництво дезінфекторів, які поставляли українським військовим

На Київщині військова контррозвідка СБУ виявила масштабне підпільне виробництво та реалізацію неякісних дезінфікуючих засобів, зокрема структурам Міноборони

Фото: пресцентр СБУ

Контррозвідка СБУ виявила 13 тонн спиртової суміші для незаконного виготовлення неякісних антисептиків на Київщині

Служба безпеки України виявила 13 тонн спиртової суміші для незаконного виготовлення і реалізації неякісних антисептичних засобів у Київській області.

Про це йдеться в повідомленні прессцентру СБУ.

«Під час санкціонованих слідчих дій за місцем виробництва фальсифікату співробітники спецслужби виявили обладнання для виготовлення і розливу фальсифікованого антисептичного розчину, понад 13 тонн спиртової суміші, зокрема, етиловий спирт, антифриз, гліцерин», - сказано в ньому.

Оперативники встановили, що приватний підприємець організував на території Київської області незаконне виготовлення антисептичних засобів, частину з них він реалізовував через низку підконтрольних комерційних структур військовій частині Збройних сил.

Правоохоронці зафіксували, що виробництво антисептиків відбувалося кустарним способом із використанням сировини сумнівного походження без дозвільних документів і контролю якості.

Також знайдено наклейки, пластикові ємності, дві печатки, антисептичний розчин і приблизно 30 тонн паливно-мастильних матеріалів невідомого походження.

В рамках кримінального провадження за ст. 204 Кримінального кодексу тривають експертизи контрафактного продукту, встановлюється джерело походження підакцизного товару і все коло осіб, причетних до операції.

Як повідомляось, у Збройних силах України за минулу добу зареєстровано один новий випадок захворювання на гостру респіраторну хворобу Covid-19. Хворий перебуває у Чернівецькому військовому госпіталі. Стан здоров’я пацієнта задовільний, він отримує необхідне лікування.

Загалом станом на 29 квітня в Збройних силах України хворіє 52 особи на гостру респіраторну хворобу Covid-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2. Також за період пандемії одужали 20 осіб та два летальних випадки. На ізоляції (в тому числі самоізоляція) – 327 особи. Кількість військовослужбовців, у яких закінчується ізоляція у найближчих три доби – 54 особи.