СБУ викрила підпільне виробництво дезінфекторів, які поставляли українським військовим

СБУ викрила підпільне виробництво дезінфекторів, які поставляли українським військовим

На Київщині військова контррозвідка СБУ виявила масштабне підпільне виробництво та реалізацію неякісних дезінфікуючих засобів, зокрема структурам Міноборони

Фото: пресцентр СБУ

Контррозвідка СБУ виявила 13 тонн спиртової суміші для незаконного виготовлення неякісних антисептиків на Київщині

Служба безпеки України виявила 13 тонн спиртової суміші для незаконного виготовлення і реалізації неякісних антисептичних засобів у Київській області.

Про це йдеться в повідомленні прессцентру СБУ.

«Під час санкціонованих слідчих дій за місцем виробництва фальсифікату співробітники спецслужби виявили обладнання для виготовлення і розливу фальсифікованого антисептичного розчину, понад 13 тонн спиртової суміші, зокрема, етиловий спирт, антифриз, гліцерин», - сказано в ньому.

Оперативники встановили, що приватний підприємець організував на території Київської області незаконне виготовлення антисептичних засобів, частину з них він реалізовував через низку підконтрольних комерційних структур військовій частині Збройних сил.

Правоохоронці зафіксували, що виробництво антисептиків відбувалося кустарним способом із використанням сировини сумнівного походження без дозвільних документів і контролю якості.

Також знайдено наклейки, пластикові ємності, дві печатки, антисептичний розчин і приблизно 30 тонн паливно-мастильних матеріалів невідомого походження.

В рамках кримінального провадження за ст. 204 Кримінального кодексу тривають експертизи контрафактного продукту, встановлюється джерело походження підакцизного товару і все коло осіб, причетних до операції.

Як повідомляось, у Збройних силах України за минулу добу зареєстровано один новий випадок захворювання на гостру респіраторну хворобу Covid-19. Хворий перебуває у Чернівецькому військовому госпіталі. Стан здоров’я пацієнта задовільний, він отримує необхідне лікування.

Загалом станом на 29 квітня в Збройних силах України хворіє 52 особи на гостру респіраторну хворобу Covid-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2. Також за період пандемії одужали 20 осіб та два летальних випадки. На ізоляції (в тому числі самоізоляція) – 327 особи. Кількість військовослужбовців, у яких закінчується ізоляція у найближчих три доби – 54 особи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: