Що чекає на київські ресторани після скасування карантину

Експерти прогнозують, що літо для ресторанного бізнесу буде активним

Після завершення карантину ресторани будуть активно відкриватися. У Києві закриються близько сотні, а відкриються приблизно 40 нових закладів тільки в перший місяць після скасування карантину.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала директорка компанії «Ресторанний консалтинг» Ольга Насонова. 

За її словами, закриватися будуть ресторани, які і до введення загальнонаціонального карантину почувалися «не дуже». А відкриються заклади, які вже майже були готові до відкриття, але завадила пандемія.

«А ось доставка буде скорочуватися. Багато просто скучили за спілкуванням і сидінням за столиком в кафе. Але, звичайно, навіть після скасування карантину вірус нікуди не дінеться, і залишиться страх перед зараженням, потреба в дистанції з незнайомими людьми. Тому столики в залах потрібно буде розставляти подалі один від одного. Санітайзер на столах, маски з логотипом на офіціантах, одноразові рукавички - це наша нова реальність на кілька місяців. Але страх швидко пройде, до всього люди звикають», - говорить Насонова.

Літо для ресторанного бізнесу буде активним, вважає експерт. Причина цього проста - багато українців нікуди не поїдуть.

«Як Європа буде відкривати кордони, невідомо, а раптом знову припинять авіасполучення або перекриють кордони? Та й грошей на подорожі за кордон вже менше, ніж рік тому. Тому влітку всі активні споживачі будуть сидіти в своїх містах, гуляти рідними вулицями іїсти в улюблених ресторанах. Витрачати в ресторанах будуть, звичайно, менше. Грошей більше майже ні у кого не стане», - резюмувала Насонова.