Що чекає на київські ресторани після скасування карантину

Що чекає на київські ресторани після скасування карантину

Експерти прогнозують, що літо для ресторанного бізнесу буде активним

Після завершення карантину ресторани будуть активно відкриватися. У Києві закриються близько сотні, а відкриються приблизно 40 нових закладів тільки в перший місяць після скасування карантину.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала директорка компанії «Ресторанний консалтинг» Ольга Насонова. 

За її словами, закриватися будуть ресторани, які і до введення загальнонаціонального карантину почувалися «не дуже». А відкриються заклади, які вже майже були готові до відкриття, але завадила пандемія.

«А ось доставка буде скорочуватися. Багато просто скучили за спілкуванням і сидінням за столиком в кафе. Але, звичайно, навіть після скасування карантину вірус нікуди не дінеться, і залишиться страх перед зараженням, потреба в дистанції з незнайомими людьми. Тому столики в залах потрібно буде розставляти подалі один від одного. Санітайзер на столах, маски з логотипом на офіціантах, одноразові рукавички - це наша нова реальність на кілька місяців. Але страх швидко пройде, до всього люди звикають», - говорить Насонова.

Літо для ресторанного бізнесу буде активним, вважає експерт. Причина цього проста - багато українців нікуди не поїдуть.

«Як Європа буде відкривати кордони, невідомо, а раптом знову припинять авіасполучення або перекриють кордони? Та й грошей на подорожі за кордон вже менше, ніж рік тому. Тому влітку всі активні споживачі будуть сидіти в своїх містах, гуляти рідними вулицями іїсти в улюблених ресторанах. Витрачати в ресторанах будуть, звичайно, менше. Грошей більше майже ні у кого не стане», - резюмувала Насонова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: