Стало відомо, скільки у Києві працює інфекціоністів

Лікарі інфекційного відділення Олександрівської лікарні Києва

За словами Віталія Кличка, Києву вистачає лікарів

Мер Києва Віталій Кличко запевняє, що місту зараз вистачає лікарів, в тому числі й інфекціоністів. Про це він сказав під час онлайн-пресконференції.

«Інфекціоністів в столиці – 270. Також вистачає лікарів швидкої допомоги. Їх у столиці – більше двох тисяч. Хочу повідомити, що майже 1 100 разів за добу лікарі швидкої виїжджають на виклики. З них з підозрою на коронавірус – в середньому 60 викликів», - повідомив Кличко.

Він наголосив, що всі поліклініки столиці працюють в штатному режимі, і отримують фінансування, ліки, все необхідне, щоб надавати медичні послуги киянам. Операційні ж втручання сьогодні роблять тільки в екстрених випадках.

«Головну увагу ми сьогодні приділяємо боротьбі з поширенням коронавірусу. Дотримуючись рекомендацій і Всесвітньої організації охорони здоров’я, і Міністерства охорони здоров’я України, ми рекомендували лікарням скасувати планові операції. Сьогодні операційні втручання роблять тільки в екстрених випадках», - зазначив Кличко.

Крім того, він повідомив, що завдяки обмежувальним заходам захворюваність у столиці на грип та ГРВІ - порівняно з позаминулим тижнем - нижча базової лінії на 65%.

«Так, минулого тижня дітей у Києві захворіло – 3 000, дорослих – понад 4 800. І відсоток хворих на грип та ГРВІ з кожним днем – знижується. Минулого тижня з цими діагнозами госпіталізували 45 киян, із них - 41 дитина», - сказав мер.

Як повідомляв Центр громадського здоров’я України, протягом 7 квітня за результатами досліджень вірусологічної референс-лабораторії у Києві зафіксовано 256 випадків захворювання на Covid-19, з них 5 летальних.

За даними Кличка, станом на 8 квітня, у столиці вже 294 підтверджених випадки захворювання на Covid-19.