Театр на Подолі номінований на одну з найпрестижніших архітектурних премій

Театр на Подолі у 2018 році вже отримав гран-прі Ukrainian Urban Awards

Церемонія вручення премії відбудеться в кінці травня в Барселоні

Театр на Подолі номінований на одну з найпрестижніших європейських архітектурних нагород — премію імені Міса ван дер Рое 2019 (European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2019).

Про це повідомило архітектурне бюро Drozdov&Partners, що розробило проект театру.

Церемонія вручення премії відбудеться в кінці травня в Барселоні, в стінах павільйону Німеччини — знаменитого твору Міса ван де Рое.

Премія отримала назву на честь німецько-американського архітектора Людвіга Міса ван дер Рое. Починаючи з 1987 року премію вручають раз на два роки за кращий будинок, побудований в межах Євросоюзу. У 2017 році премія була присуджена голландським архітекурним бюро NL Architects і XVW Architectuur за інноваційну реконструкцію застарілого житлового комплексу 1960-х років на околиці Амстердама.

Як відомо, будівництво нового будинку «Театру на Подолі» починалося за рахунок держкоштів. Однак в процесі його реконструкції фінансування припинилося. За даними ЗМІ, кошти були частково розкрадені. Через деякий час цю недобудову вирішила дофінансувати компанія Roshen.

Згідно з підрахунками преси, в період з 2000 по 2015 роки з міського бюджету було виділено на зведення театру понад 103 млн грн. Також ЗМІ відзначають, що Roshen вклала в театр $ 6,8 млн.

Відкриття театру відбулося восени 2017 року.

Читайте також матеріал «Главкома»