У Києві нашестя тарганів
У місті немає жодного закладу, де не було б тарганів
У Києві швидко поширюються таргани в закладах громадського харчування, приватних квартирах, а також на виробництві. Про це повідомив директор одного з санітарно-профілактичного підприємства Олексій Дьомін в коментарі УНН.
«В основному в закладах громадського харчування, масово в квартирах, на молокозаводах, пивзаводи страждають. Друга за поширенням комаха – немає жодного закладу в Києві, яке б не страждало, не боролося. Якщо із ними не боротися, їх стає тільки більше», - зазначив експерт.
За його словами, окрім естетичної проблеми таргани становлять загрозу здоров'ю людини, викликаючи алергію, астму.
При цьому він додав, що тарганів важко вивести, оскільки завдяки своїй пласкій будові вони швидко пересуваються по вентиляційних отворах і трубах із однієї квартири чи закладу до іншого, а також заносяться із продуктами в заклади харчування.
Раніше повідомлялося, що у Києві в одному з супермаркетів на вулиці Василенка покупці придбали консерви із сардин з тарганом всередині.