Адвокат порадив Януковичу зробити заяву про зрив допиту

Сьогодні український суд має допитати Януковича

Засідання не можуть розпочати, бо «Правий сектор» блокує виїзд із Лук'янівського СІЗО в Києві

Святошинський районний суд, де сьогодні мають допитати колишнього президента Віктора Януковича у справі розстрілів на Майдані, оголосив перерву на 20 хвилин.

Причиною стала необхідність вирішення питання щодо проведення допиту і можливості його перенесення через відсутність у суді обвинувачуваних у розстрілах беркутівців.

Як відомо, члени «Правого сектора» блокують виїзд з Лук'янівського СІЗО в Києві, звідки мають везти на допит колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут» на засідання Святошинського районного суду Києва.

Вже після оголошення перерви адвокат Віктора Януковича у Ростовському облсуді Віталій Сердюк тихо звернувся до свого клієнта та наголосив, що «зараз треба видати заяву про те, що засідання зривається». Трансляцію в цей час ще не було припинено.

Нагадаємо, раніше в інтерв’ю «Главкому» адвокат колишнього президента Віталій Сердюк висловив думку, що Янукович зможе донести до суду все, що захоче.

«Я на сто відсотків упевнений: усе, що мій клієнт планує донести до суду і учасників процесу, він донесе. А вона (Генпрокуратура) не може змиритись із тим, що цей допит буде проведено, незважаючи на її небажання протягом двох років отримувати свідчення Віктора Януковича», – сказав він.

Сьогодні, 25 листопада, Святошинський суд Києва в режимі відеоконференції має допитати президента-втікача Віктора Януковича. Екс-гаранта допитуватимуть як свідка у справі розстрілів на Майдані. Сам він у цей час перебуватиме в Ростовському обласному суді.

Російські ЗМІ повідомляють, що у Ростові-на-Дону в п'ятницю відбудеться прес-конференція Януковича за підсумками його відеодопиту в Святошинському районному суді Києва. Початок заходу заплановано на 18:00 за київським часом.