Аграрії передали привіт Гройсману. На осінь вони готують страйк

Уряд не прислуховується до пропозицій селян, тому восени аграрії мають намір провести всеукраїнський страйк

Лідер Аграрної партії Віталій Скоцик в інтерв’ю «Главкому» заявив, що уряд не хоче дослухатися до пропозицій аграріїв, тому аграрії восени мають намір влаштувати великий страйк.

«Ми давали попередньому і сьогоднішньому урядам чітку пропозицію. Вперше в історії аграрії сіли за один стіл і створили Всеукраїнський аграрний форум із 22 ключових асоціацій. Цей форум створив Всеукраїнський страйковий комітет. Ми провели сім великих загальнонаціональних страйків, серед яких п’ять було щодо системи оподаткування і два – проти зняття мораторію на продаж сільгоспземель. Ми відпрацювали консолідований законопроект між усіма асоціаціями, який презентували у Верховній Раді. Законопроект під номером 3851-1 власне повертав систему оподаткування до того рівня, який був до 1 січня 2015 року. Він пройшов слухання і був затверджений аграрним комітетом, податковим комітетом, але досі не був винесений на голосування у Верховній Раді. Уряд поки глухий, тому на осінь аграрії готують всеукраїнський страйк», - повідомив лідер Аграрної партії.

Скоцик також дав оцінку результатам скасування спецрежиму ПДВ для аграріїв, через яке селяни просто змушені йти працювати у «тінь».

«Ми ж попереджували минулого року: навчений історією український селянин, коли держава починає його грабувати, іде в тінь. Ось, наприклад, з’явилася інформація про те, що Одещина намолотила 2 млн. тонн зерна. Насправді Одещина намолотила значно більше – ми думаємо, що більше 3 млн. тонн, просто їх не показують. Тому, якщо в когось була надія, що зберуться гроші із того, що селянин буде реалізовувати зерно і платити державі ПДВ, то вона була хибна. Тож грошей з селян не зібрали, проте експортерам виплатили майже 27 млрд. і весь держбюджет накрився мідним тазиком», - зазначив Скоцик.