Американці просять Трампа визнати Сороса терористом

Фінансист Джордж Сорос

Петицію на сайті Білого дому підписали понад 63 тисячі американців

Більше 60 тисяч людей підписали петицію з проханням до президента США Дональда Трампа визнати американського мільярдера Джорджа Сороса терористом, випливає з тексту петиції на сайті Білого дому.

Наразі петицію підписали понад 63 тисячі осіб. Для її розгляду Білим домом необхідно набрати ще 36 тисяч 801 підпис до 19 вересня 2017 року.

У тексті петиції йдеться, що «Джордж Сорос навмисне і на постійній основі намагався дестабілізувати і здійснювати інші акти насильства проти Сполучених Штатів і його громадян».

У зв'язку з цим, як вважають підписанти петиції, «федеральний уряд США і Міністерство юстиції повинні негайно оголосити Джорджа Сороса і всі його організації та їх членів терористами» і «вилучити все його особисте майно і активи в рамках Закону про конфіскацію громадянського майна».

Джордж Сорос - американський фінансист і інвестор. Його діяльність викликає неоднозначну оцінку: про мільярдера часто говорять як про фінансового спекулянта. Компанія Сороса Quantum майже за 40 років своєї роботи заробила рекордні для хедж-фондів 35 мільярдів доларів. Тільки на іпотечній кризі в США фінансист виручив за 2 роки близько мільярда доларів. Активно Сорос займається і політикою: його фонди неодноразово звинувачувалися в організації зміни влади в низці держав.