Американський політолог назвав помилки Клінтон, що призвели до її поразки на виборах

Хілларі Клінтон

Серед іншого штаб Клінтон недостатньо активно знайомився з виборцями

Американський політолог Харіе Хань висунула дві версії щодо того, чому кандидат у президенти США Хілларі Клінтон програла на виборах, пише сайт Focus.

«По-перше, було недооцінено силу впливу політичних кампаній на так звану політичну самоідентифікацію виборців – перш за все, коли йдеться про робітничий клас білих американців. По-друге, у штабі Клінтон не було достатньою мірою налагоджено взаємодію між проаналізованою інформацією та роботою волонтерів, що ходили від хати до хати і розповідали про кандидата», – зазначила вона.

Що стосується другої причини, то, як пояснює професор Хань, розроблені під час аналізу моделі ефективно працюють лише тоді, коли вони корелюються з досвідом тих, хто безпосередньо спілкується з виборцями і на місці з'ясовує, наскільки серйозно вони підтримують кандидата. Так, розповідає політолог, «команда Барака Обами свого часу витратила рік на те, щоб сформувати так звані команди сусідів: набрані добровольці весь цей час спілкувалися з потенційними виборцями і з'ясовували, чи справді вони є тими, ким здаються, і чи можна бути впевненим, що в кінцевому підсумку вони проголосують саме за Обаму».

На думку професора, штаб Клінтон недостатньо активно знайомився з виборцями, хоча багато з них і були зареєстровані в системі як демократи, але не були готові підтримувати Клінтон.

Нагадаємо, у США відбулося голосування на президентських виборахТрамп набрав понад 270 голосів вибірників, необхідних для перемоги. Хілларі Клінтон привітала республіканця з перемогою, визнавши свою поразку.

Читайте також статтю «Главкома» «Дональд Трамп – «кошмар», якого боялася не лише Україна, а й уся Європа»