Американський політолог назвав помилки Клінтон, що призвели до її поразки на виборах

Американський політолог назвав помилки Клінтон, що призвели до її поразки на виборах
Хілларі Клінтон

Серед іншого штаб Клінтон недостатньо активно знайомився з виборцями

Американський політолог Харіе Хань висунула дві версії щодо того, чому кандидат у президенти США Хілларі Клінтон програла на виборах, пише сайт Focus.

«По-перше, було недооцінено силу впливу політичних кампаній на так звану політичну самоідентифікацію виборців – перш за все, коли йдеться про робітничий клас білих американців. По-друге, у штабі Клінтон не було достатньою мірою налагоджено взаємодію між проаналізованою інформацією та роботою волонтерів, що ходили від хати до хати і розповідали про кандидата», – зазначила вона.

Що стосується другої причини, то, як пояснює професор Хань, розроблені під час аналізу моделі ефективно працюють лише тоді, коли вони корелюються з досвідом тих, хто безпосередньо спілкується з виборцями і на місці з'ясовує, наскільки серйозно вони підтримують кандидата. Так, розповідає політолог, «команда Барака Обами свого часу витратила рік на те, щоб сформувати так звані команди сусідів: набрані добровольці весь цей час спілкувалися з потенційними виборцями і з'ясовували, чи справді вони є тими, ким здаються, і чи можна бути впевненим, що в кінцевому підсумку вони проголосують саме за Обаму».

На думку професора, штаб Клінтон недостатньо активно знайомився з виборцями, хоча багато з них і були зареєстровані в системі як демократи, але не були готові підтримувати Клінтон.

Нагадаємо, у США відбулося голосування на президентських виборахТрамп набрав понад 270 голосів вибірників, необхідних для перемоги. Хілларі Клінтон привітала республіканця з перемогою, визнавши свою поразку.

Читайте також статтю «Главкома» «Дональд Трамп – «кошмар», якого боялася не лише Україна, а й уся Європа»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: