Антикорупційне бюро висунуло звинувачення прокурору сил АТО Кулику

Костянтин Кулик

Кулику може загрожувати від двох до п'яти років позбавлення волі

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури спільно з детективами Національного антикорупційного бюро вручили обвинувальний акт військовому прокурору сил АТО Костянтину Кулику.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Його звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368-2 КК України (незаконне збагачення).

«У найкоротші терміни обвинувальний акт буде передано до суду для розгляду по суті. У разі визнання судом провини військового прокурора сил АТО йому загрожує позбавлення волі на термін від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ завершило розслідування справи Кулика.

Раніше повідомлялось, що директор Національного антикорупційного бюро повідомив, що Костянтин Кулик досі не розповів, звідки в нього великі гроші.

Нагадуємо, що розслідування щодо фактів ймовірного незаконного збагачення військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика НАБУ розпочало 25 грудня 2015 року. Йому інкримінували скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 368-2 КК України.

29 червня слідчі Національного антикорупційного бюро зранку прийшли з обшуком до квартири прокурора сил АТО Костянтина Кулика.

13 липня Апеляційний суд Києва поновив прокурора сил АТО Костянтина Кулика, який підозрюється у незаконному збагаченні, на посаді.